Pridružite se našem uspješnom timu! Prijavite se →

Novosti

Kompanija Atal GROUP novi distributer Tikveš vina za FBiH

Novosti

Kompanija Atal Group d.o.o je novi generalni distributer renomiranog proizvođača vina Tikveš za područje Federacije Bosne i Hercegovine. Početkom 2016. godine potpisan je sporazum između Atal Group d.o.o. i Tikveš vinarije za prava na distribuciju vina na području Federacije BiH, kojim je omogućen ulazak Makedonskog vina vrhunskog kvaliteta na naše tržište.

Vinarija trenutno proizvodi 30 vrsta kvalitetnog vina, od kojih je 15 klasifikovano u dijelu vina Classic, sedam u dijelu vina Special Selection, četiri u grupi Limited Edition, tri u najnovijoj liniji Alexandria Cuvée i jedno pjenušavo vino. Tikveš Classic čini 80 posto proizvodnje vinarije i on ulazi u tzv. “Tikveš 1” proizvodnju. U “Tikveš 2” ulaze vina vrhunskog kvaliteta Special Selection, Cuvée i Limited edition.“Tikveš 1” proizvodi velike količine vina različite kategorije kvaliteta, i to je više industrijski način proizvodnje vina.

Ljubitelji vina sada imaju priliku da probaju vrhunska vina koja nudi vinarija Tikveš i u našim restoranima, kao i da kupe Tikveš vina u lokalnim trgovinama, sve zahvaljujući suradnji između Atal Group d.o.o. i vinarije Tikveš.